ΑΙΜΑΤΊΤΗΣ

ΑΙΜΑΤΊΤΗΣ
ΑΙΜΑΤΊΤΗΣ

Χημική σύσταση:Fe2O3
Σκληρότητα:5-6
 
     Η ονομασία του δόθηκε απ'τον Θεόφραστο, εξαιτίας της κόκκινης σκόνης που αφήνει, η οποία μοιάζει με αίμα.
     Στην αρχαιότητα οι πολεμιστές πίστευαν οτι αν έτριβαν έναν Αιματίτη πάνω στο σώμα τους θα γίνονταν άτρωτοι.
    Ο Αιματίτης είναι εξαιρετικός στο να ενσαρκώνει το πνεύμα στην ύλη.Λειτουργεί σαν γέφυρα που ενώνει τα πνευματικά πεδία με το γήινο πεδίο.
   Είναι ένα ορυκτό που δίνει σθένος και κουράγιο .Βοηθά στη διαμόρφωση μιας ισχυρής προσωπικής βούλησης,ώστε το άτομο να καταφέρνει να θέτει στόχους και να τους εκπληρώνει.Ενισχύει την ανάγκη για αυτοέλεγχο και γαλήνη.
   Οταν πρόκειται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις είναι καλό να έχουμε πάνω μας έναν Αιματίτη. Θα βοηθήσει στη συγκέντρωση και στην εστίασή μας στο πρόβλημα αλλά και στην αναγνώριση των εξωτερικών επιδράσεων . Επίσης,θα θωρακίσει το ενεργειακό μας πεδίο από αρνητικές εισβολές καθώς είναι ένα ισχυρά προστατευτικό ορυκτό.
   Είναι θαυμάσιος λίθος για γείωση, συνεπώς πολύ χρησιμος για εκείνους πού είναι αποπροσανατολισμένοι και αποκόπτονται εύκολα απ'το γήινο πεδίο.
    Ο Αιματίτης αυξάνει τη φυσική αντοχή,τονώνει το αίμα και την καρδιά. Είναι πολύ καλός για την αντιμετώπιση παθήσεων του αίματος, οι οποίες προκαλούν κατάθλιψη, όπως για παράδειγμα η αναιμία. Επίσης ,βοηθά στην οξυγόνωση του αίματος, στην πήξη του και στην μείωση της αιμορραγίας. Συντελεί στην απορρόφηση του σιδήρου.Αν συνδυαστεί με μία κατάλληλη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αναδόμηση του αίματος.

                            Τερτίπη Έλια ( Κρυσταλλοθεραπεύτρια)


Βιβλιογραφία

Η ΜΕΤΆΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ   Κατρίνα Ραφαέλ
ΚΡΎΣΤΑΛΛΟΙ ΟΙ ΔΆΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΌΣ   Shakila Ιωάννα Μπράτη
HEALING CRYSTALS   Michael Gienger
Share :

Προσθήκη νέου σχολίου

 Το σχόλιό σας έχει σταλεί με επιτυχία. Σας ευχαριστώ!   Ανανέωση
Σφάλμα: Δοκιμάστε ξανά