ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ

Χημική σύσταση:FeS2
Μπορεί να περιέχει μικροποσότητες από As,Co,Ni,Au

Σκληρότητα:6-6,5

    Το όνομα Σιδηροπυρίτης έχει τη ρίζα του στην αρχαία ελληνική λέξη "πυρ", καθώς χρησιμοποιούνταν για την πρόκληση φωτιάς εξαιτίας της ιδιότητάς του να παράγει σπίθες όταν έρχεται σε επαφή με άλλα ορυκτά ή μέταλλα.
    Ο Σιδηροπυρίτης διοχετεύει μία θερμή ενέργεια η οποία καταπραΰνει το άγχος, την κατήφεια, την ανησυχία και την απογοήτευση.
    Βοηθά στην αποδοχή του εαυτού μας, στην αντίληψη και στην ικανότητα να παίρνουμε αποφάσεις. Δίνει διαύγεια στο μυαλό. Βελτιώνει τη μνήμη και μπορεί να αποκαλύψει τις αιτίες που προξένησαν μία κατάσταση ή μία ασθένεια. Επίσης, διδάσκει στα άτομα που υπερκαταναλώνουν την ενέργειά τους,πώς να τοποθετούν όρια.
    Σε γενικές γραμμές ,ο Σιδηροπυρίτης μας δυναμώνει σε όλα τα επίπεδα.Γι'αυτό το λόγο, μπορεί να βοηθήσει το φυσικό σώμα ν'αναδομηθεί ύστερα από ένα σοκ ή μία ασθένεια όπου σπαταλήθηκε απότομα ενέργεια.
    Είναι ορυκτό που παρέχει πολύ ισχυρή προστασία από κάθε είδους αρνητικές ενέργειες σε όλα τα πεδία.
     Ο Σιδηροπυρίτης τονώνει το συκώτι και το έντερο. Βοηθά στη βρογχίτιδα, στην πνευμονία και γενικά σε παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Απορροφά τον πυρετό και τις εξάρσεις, όπως για παράδειγμα τις έντονες δερματικές  μολύνσεις. Επίσης, τονώνει το απεκκριτικό σύστημα και βοηθάει στην αποτοξίνωσητου του οργανισμού.
   Ο κύβος Σιδηροπυρίτη έχει επιπλέον ιδιότητες. Μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι κάποια πράγματα που μας ενοχλούν στους άλλους μπορεί να είναι στοιχεία που φέρουμε και οι ίδιοι στο χαρακτήρα μας.Επίσης, συντελεί στο να ερμηνεύσουμε τα περιστασιακά συμπτώματα κάποιων ασθενειών που επικαλύπτουν την πραγματική ασθένεια.

                                Τερτίπη Έλια (Κρυσταλλοθεραπεύτρια)

Βιβλιογραφία

ΚΡΎΣΤΑΛΛΟΙ ΟΙ ΔΆΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΌΣ   Shakila Ιωάννα Μπράτη
HEALING CRYSTALS   Michael Gienger
CRYSTAL HEALING Simon and Sue Lilly
Share :

Προσθήκη νέου σχολίου

 Το σχόλιό σας έχει σταλεί με επιτυχία. Σας ευχαριστώ!   Ανανέωση
Σφάλμα: Δοκιμάστε ξανά