ΕΝΕΡΓΙΑΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΕΝΕΡΓΙΑΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ
   


Τυρκουάζ

     Το Τιρκουάζ πήρε το όνομά του από τη γαλλική λέξη "turques" ή "turquois", που σημαίνει "τούρκικο". Βρέθηκε για πρώτη φορά στις νότιες πλαγιές του  βουνού Al-Mirsah-Kuh στο Ιράν. Εφτασε, όμως, στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και γι' αυτό το λόγο ονομάστηκε έτσι.
  Είναι ένας λίθος που έχει άμεση σχέση με την υγεία. Οταν ο άνθρωπος που το φοράει νοσήσει,το Τιρκουάζ θ' απορροφήσει την ασθένεια και θ' αρχίσει σταδιακά να χάνει το χρώμα του. Οταν το πρόβλημα υγείας ξεπεραστεί,το Τυρκουάζ θ'ανακτήσει το αρχικό του χρώμα, εξαιρουμένων κάποιων περιπτώσεων βαριάς ασθένειας όπου ο λίθος δεν θα θεραπευτεί ποτέ.
    Το Τιρκουάζ δίνει χαρά, αισιοδοξία και ζωντάνια. Είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία του πανικού ,του φόβου,της έντασης και της κατάθλιψης.
     Μας συνδέει με ανώτερες ποιότητες και βοηθά στην ανάπτυξη της σοφίας και της διαίσθησης.
     Ανήκει στα προστατευτικά ορυκτά  και είναι ιδανικό φυλαχτό για τα βρέφη και τα παιδιά.
     Βοηθά να εντοπίσουμε τα ενεργειακά μας μπλοκαρίσματα, τις αιτίες που τα προκάλεσαν καθώς και τον πιο σωστό τρόπο διαχείρισής τους.
      Στο σωματικό πεδίο, είναι πολύ τονωτικό, γι' αυτό χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εξάντληση. Βοηθά σε κράμπες, αρθρίτιδες, ρευματισμούς και πόνους του στομάχου. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Εχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά  στους ερεθισμούς των ματιών και του λαιμού.

            Τερτίπη  Έλια (Κρυσταλλοθεραπεύτρια)

Βιβλιογραφία

ΚΡΎΣΤΑΛΛΟΙ ΟΙ ΔΆΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΌΣ   Shakila Ιωάννα Μπράτη
HEALING CRYSTALS Michael Gienger
      
    


Όνυχας Μαύρος

Χημική σύσταση: SiO2
Σκληρότητα:6,5-7

     Ο Μαύρος Όνυχας είναι ένα ορυκτό που βοηθά να εντρυφήσουμε στην κρυμμένη μας δύναμη, να βρούμε το δρόμο μας και ν' αποκτήσουμε σταθερότητα στη ζωή .Δίνει αυτοέλεγχο και βοηθά εκείνους που έχουν τάση για  υπερβολή,να την μειώσουν. Προάγει το αίσθημα της ευθύνης και την αφοσίωση σε ανωτέρους σκοπούς. Είναι πολύ υποστηρικτικός σε δύσκολες καταστάσεις, προσφέροντας σθένος, αντοχή και συγκέντρωση.
    Καταπραΰνει το θυμό, τις κρίσεις άγχους και γενικότερα το ταραγμένο νευρικό σύστημα.Ηρεμεί τη ζήλια και συμπαραστέκεται στους ανθρώπους που νιώθουν θλίψη.
   Ο Μαύρος Όνυχας ξυπνάει την ενδόμυχη θεραπευτική μας ενέργεια. Ενισχύει την ενόραση και βοηθά ν' απορροφήσουμε ανώτερες συμπαντικές ποιότητες που χρειαζόμαστε και να τις χρησιμοποιήσουμε έμπρακτα η ζωή μας.
   Είναι ορυκτό που παρέχει ενεργειακή προστασία.
   Στο σωματικό πεδίο, τονώνει την ακοή και βοηθά σε παθήσεις των αυτιών. Είναι χρήσιμος σε παθήσεις του ήπατος και σε προβλήματα έλκους. Ανακουφίζει τα μελανιασμένα μάτια και βοηθά τους πόνους των ποδιών. Μειώνει τη σεξουαλική ενέργεια.
                                  
              Τερτίπη Έλια(Κρυσταλλοθεραπεύτρια)

Βιβλιογραφία

ΚΡΎΣΤΑΛΛΟΙ ΟΙ ΔΆΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΌΣ   Shakila Ιωάννα Μπράτη
HEALING CRYSTALS   Michael Gienger
   
   


Νεφρίτης
    Ο Νεφρίτης είναι ένα ορυκτό αρμονίας και σοφίας. Βοηθά στην κατανόηση των λαθών μας και στην αποδοχή του εαυτού μας.Μας ωθεί στην ανακάλυψη της βαθιάς γνώσης που κρύβουμε μέσα μας και στη λήψη αποφάσεων, όταν είμαστε μπερδεμένοι.
    Είναι ένα ορυκτό πού έχει συνδεθεί με τη μακροζωία.Δρα αποτοξινωτικά και τονώνει η γονιμότητα. Βοηθάει τα νεφρά και τα επινεφρίδια καθώς και τη θεραπεία των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος. Εχει κατευναστική δράση στο νευρικό σύστημα και στην καρδιά.Επίσης, ενδυναμώνει τα οστά.
       
                            Τερτίπη Έλια (Κρυσταλλοθεραπεύτρια)

 Βιβλιογραφία

 "ΚΡΎΣΤΑΛΛΟΙ ΟΙ ΔΆΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΌΣ" Shakila Ιωάννα Μπράτη
 "HEALING CRYSTALS" Michael GiengerShare :

Προσθήκη νέου σχολίου

 Το σχόλιό σας έχει σταλεί με επιτυχία. Σας ευχαριστώ!   Ανανέωση
Σφάλμα: Δοκιμάστε ξανά